Spa 4, 2022
130 Views
Komentavimas išjungtas įraše Kai kūdikis nesaldintų košių nevalgo

Kai kūdikis nesaldintų košių nevalgo

Written by

Skysta (5%) pieniška manų košė. Į 1/2 stiklinės karšto vandens maišant įpilkite 2 arbatinius šaukštelius manų kruopų ir nepilną arbatinį šaukštelį valgomosios druskos tirpalo. Virkite maišydamos ant mažos ugnies 15-20 min. Paskui supilkite 150 g (1/2 stiklinės) kūdikio maitinimui paruošto pieno, gerai išmaišykite ir virkite, kol pakils. Kiek ataušus įdėkite apie 1/4-1/3 arbatinio šaukštelio sviesto ar arbatinį šaukštelį grietinėlės, ar 5-10 g varškės, ar 1/3 kiaušinio trynio.

Tiršta (10%) pieniška manų košė. 1/2 stiklinės vandens įpilkite 1/4 stiklinės pieno ir maišydamos suberkite 2 nepilnus valgomuosius šaukštus pro smulkų sietelį persijotų manų kruopų. Virkite 20 min. Ant mažos ugnies nuolat maišydamos. Baigiant virti, įpilkite dar 50 g (1/4 stiklinės) pieno ir 3-5 ml 25% valgomosios druskos tirpalo. Gerai išplakite ir virkite, kol pakils. Košei kiek atvėsus, įdėkite aukščiau nurodytų produktų.

Manų košė su vaisių tyre. 30-50 g perrinktų džiovintų vaisių (obuolių, slyvų, abrikosų, vynuogių) gerai nuplaukite, išmirkykite stiklinėje vandens ir virkite jame, kol suminkštės. Paskui vaisius gerai pertrinkite pro smulkų sietelį, sudėkite atgal į nuovirą, įpilkite 10 ml cukraus sirupo ir užvirkite. Šią vaisių tyrę duokite kartu su daržovių sultinyje ar piene virta manų koše arba atskirai.

Tiršta (10%) pieniška grikių ar ryžių, ar avižų košė. Perrinktas ir nuplautas kruopas iš vakaro užmerkite stiklinėje vandens. Virkite maišydamos. 1 val. Išvirtas karštas kruopas pertrinkite pro sietelį su dviem sluoksniais marlės. Paskui įpilkite druskos tirpalo, 50 g pieno, išplakite ir užvirkite. Košei kiek atvėsus, pridėkite sviesto ar grietinėlės, ar kiaušinio, ar varškės. Kai per dieną kūdikis gauna dvi tris košes, į vieną iš jų pridedama sviesto, į kitą-varškės, į trečią – kiaušinio trynio. Košės saldinamos iki 5% cukraus sirupu (arbatinis šaukštelis).

Košę jo pilkite tik tuomet, kai kūdikis nesaldintų košių nevalgo. Be to, kūdikiams, kurių kūno masė esti didesnė už normą, košės nesaldinamos, vengiama duoti kruopų košių, kurios pagal galimybę keičiamos daržovių košėmis.

Mėsos buljonas. 80-100 g vištienos arba jautienos, arba abiejų po lygiai supjaustykite kuo smulkesniais gabaliukais ir užpilkite 2 stiklinėmis šalto vandens. Virkite 2,5-3 val. emaliuotame inde ant mažos ugnies, o 40-50 min. prieš baigiant virti, įdėkite 1-2 gerai nuplautas ir supjaustytas morkas, lauro lapą, kelis petražolių lapelius ar šaknį, 3-5 ml druskos tirpalo. Išvirtą buljoną perkoškite pro sietelį su dviem sluoksniais marlės ir pavirkite dar 2-3 min. Virdamos buljoną, kartu su mėsa įdėkite susmulkintų kaulų. Išvirta mėsa tinka kotletams.

Article Categories:
Sveikata

Comments are closed.