Lap 9, 2022
23 Views
Komentavimas išjungtas įraše Kūdikiams skirtas maistas ir jo paruošimas

Kūdikiams skirtas maistas ir jo paruošimas

Written by

Kūdikiams skirtas maistas ir jo paruošimas. Maistą kūdikiams gaminkite kruopščiai, griežtai laikykitės patiekalų paruošimo ir asmens higienos taisyklių.

Uogų, daržovių, vaisių sultys. Šviežias, prisirpusias, nesutrintas uogas (juoduosius, raudonuosius, baltuosius serbentus, avietes, bruknes, spanguoles, braškes, žemuoges) suberkite į kiaurinį ir, atsargiai pakratydamos, gerai nuplaukite. Po to du kartus perpilkite verdančiu vandeniu. Paskui uogas išberkite į išvirintą dviejų sluoksnių marlę ir išspauskite nuplikytu plastmasiniu, mediniu ar nerūdijančio plieno šaukštu.

Šviežias morkas nuplaukite šiltu vandeniu, nuvalykite šepetėliu ir vėl perplaukite. Paskui du kartus perpilkite verdančiu vandeniu, sutarkuokite plastmasine tarka ir išsunkite per išvirintą marle.

Taip pat paruoškite ir raudonųjų burokėlių sultis, į kurias įspauskite 1-2 griežinėlius citrinos.

Prinokusį, be dėmių ant žievelés obuolį nuplaukite ir du kartus perpilkite verdančiu vandeniu. Paskui supjaustykite į 4 dalis, sutarkuokite smulkia plastmasine tarka ir išsunkite sultis aukščiau nurodytu būdu.

Pomidorą paruoškite kaip obuolį. Paskui supjaustykite i 4 dalis ir lėkštelėje ar emaliuotame dubenėlyje sutrinkite mediniu, plastmasiniu arba nerūdyjančio plieno šaukštu. Gautą masę išspauskite per išvirintą dviejų sluoksnių marlę.

Nedėmėtus kopūstų, špinatų lapus gerai nuplaukite, pašalinkite kotelius ir storąsias gyslas, du kartus perpilkite kiaurinyje verdančiu vandeniu ir palikite nuvarvėti 15-20 min. Paskui smulkiai supjaustykite, sudėkite į išvirintą dviejų sluoksnių marlę, gerai išmuškite ir išsunkite.

Pagamintas sultis visada paragaukite. Jeigu sultys per rūgščios ir kūdikis jų negeria, šiek tiek pasaldinkite cukraus sirupu.

Tarkuotas obuolys. Prinokusį obuolį kruopščiai nuplaukite verdančiu vandeniu. Paskui plonai nulupkite žievelę, išpjaukite sėklalizdį, sutarkuokite plastmasine tarka ir duokite kūdikiui. Galite maitinti ir obuolio taip obuolį skusti šaukšteliu. Tuomet iš karto nulupkite tik pusę.

Mielių pasta. Į nedidelį emaliuotą puodelį įdėkite 12 g mielių, įpilkite šaukštelį virinto vandens, įberkite 1/2 arbatinio šaukštelio cukraus ir įlašinkite keletą lašų 25% druskos tirpalo. Viską gerai sutrinkite ir užvirinkite. Emaliuotą puodelį su pasta 2 valandoms įstatykite į karšto (37-40°C) vandens puodą.

Cukraus sirupas. Į nedidelį emaliuotą puodelį įberkite 200 g cukraus, įpilkite 100 g verdančio vandens ir maišydamos virkite ant mažos ugnies 15-20 min. Paskui, košdamos per išvirintą 3-4 sluoksnių marle, sirupą perpilkite į sterilų 200 g buteliuką. Jeigu sirupo gavote mažiau negu 200 g, pripildykite buteliuką virinto vandens ir užkimškite steriliu kamščiu. Buteliukui su sirupu atvėsus iki kambario temperatūros, pastatykite jį žemai šaldytuve. Taip paruoštą ir laikomą sirupą vartokite 2-3 dienas.

Sekite Mus
Article Categories:
Sveikata

Comments are closed.