Kov 20, 2022
214 Views
Komentavimas išjungtas įraše Nerekomenduojama gydyti alaus mielėmis ligonių

Nerekomenduojama gydyti alaus mielėmis ligonių

Written by

Gydomi ligoniai turi išgerti 100 ml alaus mielių 30-35 minutės prieš valgį, ir taip visą mėnesį. Nuo jų veikimo pagerėja bendra savijauta, padidėja apetitas, normalizuojasi kūno masė, padaugėja skrandžio sulčių ir normalizuojasi bendras jų rūgštingumas. Nerekomenduojama gydyti alaus mielėmis ligonių, sergančių skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opalige, esant visoms padidėjusio rūgštingumo rūšims. Pastebėta, kad mieles vartoti naudinga sergant lėtiniu enterokolitu.

Mielėse esantis natūralus baltymų ir B grupės vitaminų derinys pagerina medžiagų apykaitą žarnyne, maisto baltymų pasisavinimą. Vartojantiems mieles ligoniams pranyksta žarnyno spazmai, deginimo jutimas, blauzdos raumenų traukuliai, normalizuojasi miegas, pranyksta nervingumas, išsiblaškymas. Kadangi mielėse yra svarbių kraujodarai aminorūgščių ir vitaminų, kai kurie mokslininkai pataria jas vartoti atskiroms mažakraujystės formoms gydyti.

Vartojantiesiems mieles padaugėja baltųjų ir raudonųjų kraujo kūnelių, vėl atsiranda apetitas, pranyksta audinių mitybos sutrikimo reiškiniai, nustoja slinkę plaukai. Kompleksiškai gydant lėtinius pūliuojančius procesus plaučiuose, kartais taip pat skiriama vartoti kepimo mieles po 100-120 g per parą. Ligoniams greičiau pranyksta bendros intoksikacijos požymiai, pašalinami mitybos nepakankamumo reiškiniai, mažiau išsiskiria skreplių, padidėja kūno masė.

Pastebėtas ir antidiabetinis mielių veikimas. Dar 1943 metais profesorius I. Klinkovas pavartojo sausas mieles cukraligei gydyti ir nustatė, kad 10-15 g mielių gali pakeisti 7-10 insulino vienetų. Kepimo ir alaus mielės turi specifinį kvapą ir savotišką kartoką skonį, o tai kartais apsunkina jų vartojimą (kai kurie ligoniai to nepakelia). Kad nebūtų kvapo ir skonio, taip pat kad lengviau jas pasisavintų virškinamasis traktas, mielės termiškai apdorojamos.

Gėlės

1 kg mielių pridedama 20-26 g druskos, jos dedamos į prikaistuvį su storu dugnu, statomos ant ugnies, išmaišoma ir, nuolat maišant, mišinys išgarinamas iki 40-60 % pradinio kiekio. Gautų po apdorojimo mielių dedama į pirmuosius ir antruosius patiekalus (po 30-50 ml į porciją), į salotas, saldžius patiekalus, gėrimus. Medicinos pramonė gamina nemažai preparatų, kuriuose yra daug mielių. Pavyzdžiui, prepaline yra cukraus pudros, kakavos, riešutų branduolių ir iki 20% džiovintų mielių.

Sausos išvalytos mielės turi vitaminų Bi ir B2, taip pat baltymų ir kitų medžiagų, jos paskiriamos gerti su-augusiesiems po 2 arbatinius šaukštelius, vaikams — po 1-2. Gaminamos taip pat tabletės po 0,5 g iš Vaistinėse būna hefefitino tablečių, kuriose yra sausų mielių ir fitino, jos vartojamos po 1-2 tabletes 1-3 kartus per dieną.

Article Categories:
Augalai ir gėlės

Comments are closed.