Spa 18, 2022
24 Views
Komentavimas išjungtas įraše Papildomam kūdikio maitinimui geriausiai tinka varškė

Papildomam kūdikio maitinimui geriausiai tinka varškė

Written by

Kefyras. Gydytojui paskyrus, duokite jį blogai valgantiems, priaugantiems mažiau masės, linkusiems viduriuoti vaikams. Jei nėra galimybės pieno, jo produktų ir mišinių imti iš pieno mišinių virtuvės, kefyrą gaminkite namuose. Į buteliuką virinto ir iki 24°C temperatūros atvėsinto pieno įpilkite 2 valgomuosius šaukštus kefyro, gerai išmaišykite, užkimškite ir pastatykite tamsioje vietoje, kur aplinkos temperatūra yra 18-20°C.

Vasarą laikykite 10-14, o žiemą – 14-24 val., t. y. kol pienas pavirs kefyru. Taip paruoštą kefyrą laikykite šaldytuve 3-10°C temperatūroje ir vartokite 2 dienas. Prieš duodamos kūdikiui, paragaukite, kad įsitikintute, jog tai iš tiesų kefyras, o ne sugižęs pienas.

Varškė. Papildomam kūdikio maitinimui geriausiai tinka varškė. Ji gaminama iš kefyro, paruošto minėtu būdu. Gerai surūgusį kefyrą (jis būna labai tirštas) supilkite į emaliuotą puodelį ir maišydamos kaitinkite ant mažos ugnies. Kai bus 70°C temperatūra, kaitinkite dar maždaug 30 min., kol pradės kristi baltos nuosėdos.

Tuomet kefyrą iš puodelio greitai supilkite į koštuvą, išklotą dviem sluoksniais išvirintos marlės, kad nutekėtų skystis. Likusi balta tąsi masė ir yra kūdikiui tinkama varškė. Jeigu ji sušoko įvairaus dydžio gabaliukais, vadinasi, kefyrą perkaitinote arba per vėlai nukėlėte nuo ugnies.

Daržovių tyrė. Nepažaliavusias bulves, morkas, kopūstus (ir paprastus, ir žiedinius), žirnelius atskirai kruopščiai nuplaukite šaltu vandeniu, o bulves ir morkas nuvalykite šepetėliu ir dar kartą nuplaukite.

Paskui, prieš virdamos, kiaurinyje daržoves perpilkite vandeniu. Išvirti 200 g tyrès imkite 80-90 g bulvių, 50-60 g morkų, 5-10 g žaliųjų žirnelių, 30-40 g šviežių kopūstų. Morkas, žirnelius, kopūstus sudėkite į emaliuotą puodelį, užpilkite stikline verdančio vandens, uždenkite ir troškinkite 30 min. Paskui sudėkite smulkiai supjaustytas bulves. Pavirusios 5-10 min., daržoves perpilkite į sietelį su dviem sluoksniais marlės ir nusunkite.

Tirščius pertrinkite ir išspauskite mediniu ar nerūdijančio plieno šaukštu. Paprastai, išėmus daržoves, lieka apie 150 g skysčio. Į jį dar įpilkite tiek kūdikio maitinimui paruošto pieno, kiek trūksta iki 200 g. Įpilkite 3-5 ml 25% valgomosios druskos tirpalo, gerai išmaišykite ir pakaitinkite iki virimo. Kiek ataušus, įdėkite 2-3 g sviesto ir vėl išmaišykite.

Sviestą galite pakeisti 3-5 g grietinėlės ar 1/4-1/2 kietai išvirto ir gerai sutrinto kiaušinio trynio, ar 5-10 g varškės. Tyrei ataušus, galima ja valgydinti. Daržovių tyrė, kaip ir visos košės, mėsos buljonas, mėsa, verdama tik vienam kartui. Ruošiant tokią tyre 7,5 mėn. kūdikiams, vietoj pieno galima įpilti 50-60 g mėsos buljono.

Manų košė daržovių sultinyje. Sultinys verdamas taip pat kaip daržovių tyrė, tik daržovės nepertrinamos. Į150 g emaliuotame puodelyje išvirto sultinio maišant pamažu supilkite valgomąjį šaukštą, t. y. apie 10 g, manų kruopų ir virkite 20-30 min. Baigiant virti, įpilkite 100 g kūdikio maitinimui paruošto pieno ir 2-5 ml 25% valgomosios druskos tirpalo, gerai išmaišykite ir užvirkite.

Kiek ataušus, kaip verdant daržovių tyrę, įdėkite sviesto ar kiaušinio trynio, ar varškės, arba įpilkite grietinėlės.

Sekite Mus
Article Categories:
Sveikata

Comments are closed.