Sau 8, 2023
176 Views
Komentavimas išjungtas įraše Salvadoras yra nedidelė Centrinės Amerikos kavos šalis

Salvadoras yra nedidelė Centrinės Amerikos kavos šalis

Written by

Salvadoras yra nedidelė Centrinės Amerikos šalis, garsėjanti aukštos kokybės kavos gamyba. Kavos pramonė šalyje pradėta kurti XIX a. pabaigoje ir nuo to laiko tapo pagrindiniu daugelio šalies kaimo ūkininkų pajamų šaltiniu.

Salvadoro kava paprastai auginama aukštikalnių regionuose, kuriuose yra turtingas vulkaninės kilmės dirvožemis, sudarantis optimalias sąlygas kavamedžiams augti. Kava paprastai auginama pavėsyje, t. y. kavamedžiai auginami po medžių laja, kuri apsaugo nuo saulės ir padeda palaikyti pastovesnę temperatūrą ir drėgmės lygį.

Salvadore dažniausiai auginamos šios kavos rūšys:

Bourbon, Pacas ir Pacamara. Šios veislės pasižymi sudėtingu skoniu, kuriame gali būti šokolado, vaisių ir riešutų natų. Salvadoro kava dažnai apibūdinama kaip vidutinio stiprumo, pasižyminti ryškiu rūgštingumu ir švariu, švelniu skoniu.

Salvadore gaminama tiek plauta, tiek natūrali kava. Plauta kava paprastai yra sudėtingesnė ir ryškesnio rūgštingumo, o natūrali kava paprastai yra saldesnė ir turi ryškesnį vaisių skonį.

Pastaraisiais metais Salvadoro kavos pramonė susidūrė su daugybe iššūkių, įskaitant klimato kaitos poveikį, dėl kurio sumažėjo derlius ir suprastėjo kavos kokybė. Tačiau daugelis šalies ūkininkų laikosi tvarios ūkininkavimo praktikos ir stengiasi gerinti kavos kokybę ir tvarumą.

Apskritai Salvadoro kava labai vertinama dėl savo kokybės ir unikalaus skonio.

Tai populiarus pasirinkimas tarp specializuotos kavos entuziastų, ji dažnai naudojama mišiniuose, siekiant suteikti kavai sudėtingumo ir gilumo. Jei turite galimybę paragauti Salvadoro kavos, neabejotinai verta patyrinėti šios Centrinės Amerikos šalies skonį.

“Hario V60” yra populiarus užpylimo būdas, kuris pasižymi švariu ir subtiliu kavos puodeliu. Čia pateikiamas bendras Salvadoro kavos gaminimo su V60 aparatu receptas:

Ko jums reikės:

  • “Hario V60” lašintuvas
  • “Hario V60” filtro
  • Kavos malūnėlis
  • Skaitmeninių svarstyklių
  • Laikmatis
  • Salvadoro kavos pupelės
  • Karštas vanduo (195-205°F arba 90-96°C)

Instrukcijos:

  • V60 filtrą nuplaukite karštu vandeniu, kad pašalintumėte popieriaus skonį, ir pašildykite kavos virimo aparatą bei puodelį.
  • Sumalkite Salvadoro kavos pupeles kavos malūnėliu iki vidutinio smulkumo konsistencijos (panašios į cukraus granules).
  • Įpilkite maltos kavos į V60 filtrą ir išlyginkite paviršių.
  • Įjunkite laikmatį ir įpilkite tiek vandens (dvigubai daugiau, nei sveria kava) į kavos sluoksnio centrą, kad jis būtų prisotintas ir 30 sekundžių žydėtų.
  • Po 30 sekundžių lėtai ir tolygiai pilkite daugiau vandens (sukamaisiais judesiais), siekdami kavos sluoksnio centro, tarp pilstymų leisdami jam nutekėti, kol pasieksite bendrą 2-3 minučių virimo laiką.
  • Baigę virti kavą, išmeskite filtrą ir mėgaukitės gardžiu Salvadoro kavos puodeliu.

Atminkite, kad tai yra bendras receptas, o tikslūs matavimai ir virimo laikas gali skirtis priklausomai nuo asmeninio skonio ir konkrečių naudojamų kavos pupelių. Reguliuodami kavos ir vandens santykį, malimo dydį ir virimo laiką, galite pasiekti norimą El Salvador Chemex kavos skonio profilį.

Article Categories:
Kava

Comments are closed.