Lap 15, 2022
114 Views
Komentavimas išjungtas įraše Sausi mišiniai

Sausi mišiniai

Written by

Pertrinta mėsa arba kepenėlės. Nuo 60 g jautienos, vištienos mėsos ar jautienos ir veršienos kepenėlių nuimkite riebalus ir plėves.

Mėsą smulkiai supjaustykite, užpilkite 50-70 g buljono ir troškinkite ant mažos ugnies, kol mėsa suminkštės. Paskui ją du kartus sumalkite ir pertrinkite pro tanky sietelį. Tada mėsą užpilkite 2 valgomaisiais šaukštais buljono, 1/3 arbatinio šaukštelio 25% druskos tirpalo, įdėkite tiek pat nesūdyto sviesto ir gerai išmaišykite. Užvirkite ant mažos ugnies ir nukelkite. Pertrinta mėsa duodama kartu su daržovių tyre arba grikių, avižų, ryžių košėmis.

Pertrintos kepenėlės gaminamos taip pat, tik jos troškinamos 1/3 stiklinės vandens 10-15 min. Į pertrintą masę įpilama 2-3 valgomieji šaukštai mėsos buljono arba kūdikiui paruošto pieno. Paskui ant mažos ugnies pakaitinama 10-15 min. Jeigu mažylis nenoriai valgo kepenelių tyrę, maišykite ją su pertrinta mėsa.

Garuose virti kotletai ir kukuliai. 50 g kotletui arba kukuliui reikia 60-70 g liesos veršienos ar jautienos, ar vištienos. Nuo mėsos nuimkite riebalus ir plèves: Ją sumalkite, sumaišykite su 5-10 g pyrago, išmirkyto šaltame vandenyje, įpilkite 1/2 arbatinio šaukštelio druskos tirpalo ir dar kartą sumalkite. Įpilkite 2 šaukštus šalto virinto vandens ir gerai išmaišykite.

Padarykite 2 kotletus ir sudėkite į nedidelį emaliuotą puodelį ar dubenėlį. Užpilkite juos iki pusės buljonu, uždenkite ir pusvalandžiui įstatykite į orkaitę. Jeigu po 30 min., įsmeigus į kotletą šakutes, pasirodo šviesios sultys, kotletai jau tinka kūdikiui maitinti.

Mėsa kukuliams paruošiama taip pat kaip kotletams. Šaltu vandeniu arba kiaušinio baltymu suvilgytais delnais padarykite 2-4 kukuliukus. Juos sudėkite į dubenėlį, iki pusės užpilkite buljonu ir troškinkite orkaitėje ne mažiau kaip 30 minučių.

Sausi mišiniai. Pieno pramonė pateikia įvairių, specialiai vaikams paruoštų, sausų produktų, iš kurių, atitinkamai praskiedus, galima pagaminti pieno ir nuovirų su cukrumi mišinių. Daugelio jų sudėtis labai panaši į moters pieno sudėtį. Patogu ir tai, kad sausi mišiniai yra visada sterilus (be mikrobų).

Karvės pieną galima pakeisti sausais mišiniais ,,Detolakt”, „Maliutka” ir ,,Malyš”. Kūdikiams iki 2 mėn. duokite mišinį ,,Maliutka”, o nuo 3 mėn.-,,Malyš”. Prieš maitinimą 15 g (vieną valgomąjį šaukštą) mišinio ,,Maliutka” arba ,,Malyš” gerai išmaišykite 100 g virinto vandens. Paskui 3 min. pavirkite, atvėsinkite iki 37°C ir duokite kūdikiui.

Paruoštą mišinį šaldytuve laikykite ne ilgiau kaip parą. Jeigu vartojate sausus mišinius, visada patikrinkite jų gamybos ir garantijos datas. Joms pasibaigus, mišinių vartoti negalima. Jų tinkamumas priklauso dar ir nuo laikymo sąlygų.

Netinkamai laikomi milteliai gali sugesti anksčiau nurodyto galiojimo laiko. Kilus bet kokiam įtarimui dėl miltelių kokybės, iš jų negaminkite kūdikiui maisto. Vartojant sausus mišinius, nereikia duoti vitamino D.

Article Tags:
·
Article Categories:
Sveikata

Comments are closed.